Och här kommer foton från min och Svanhilds sista hela dag i Istanbul. Den här morgonen hoppade vi över hotellfrukosten och åt den tillsammans med Thad på ett ställe som han rekommenderade
Jag har fått äran att vara den första gästbloggaren på köttfärsbloggen. Jag ser inte mig själv som en matlagare direkt och ligger några divisioner under Stina som ansvarar för övriga recept här på köttfärsbloggen
Mitt huvud snurrar okontrollerat och benpasset jag så länge sett fram emot känns just nu som om att det kommer få utföras på ren vilja, pannbenet gör entré
Som ni kanske har märkt så älskar jag röror. Jag har alltid minst en stående i kylen, redo toppa mackan med, doppa grönsaker i, eller förhöja en sallad med
Den mest populära soppan i Turkiet är nog mercimek eller om man vill säga kırmızı mercimek. Det betyder linssoppa eller röd linssoppa och den är väldigt enkel att göra och också väldigt god
Vilken matstad Istanbul är. Vad sägs om färskpressad granatäppeljuice från ett gatustånd, ljuvliga dofter från kryddmarknaden, mängder med olika ostar eller världens godaste oliver
Här kommer recept på förra fredagens storkok med lite inspiration från maten vi åt i Istanbul. Det här blev riktigt gott och var dessutom lätt att laga
Ni som följer mig på Instagram har säkert sett att jag har varit på Gotland den senaste tiden. Efter en kort mellanlandning i Göteborg så åker jag snart vidare till Skåne
Detta är, för mig, en av de viktigaste bitarna av den ultimata turkiska helgen brunch (tillsammans med de läckra oliver, vit ost (liknande feta), skivade gurkor och tomater, hem gjorde sylt, honung, turkisk pide - platt bröd med sesam frön - och många fler)
I samband med att jag lagade mat till filmteamet bakom Hela Havet Stormar på 10-12 pers i förra veckan och ska göra likaså kommande vecka, researchar jag
Förra veckan bjöd på sol och bad i mängder på Bodrumhalvön i Turkiet. Solmogna. fikon på frukostbuffén, fantastiska röror på förrättsbordet, kyckling på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.