1,5 liter svenska jordgubbar, rensade. Värm ugnen till 175 grader. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Häll ovanpå pajdegen och grädda i ca 35-40 minuter. 1,5 liter svenska jordgubbar, rensade
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. gärna en liten, cirka 15 cm i diameter (jag var tyvärr tvungen att ta en något större form). Fördela smeten i formen, skruva ned ugnen till 175 grader, och grädda kakan i nedersta delen av ugnen i 30-45 minuter, tills kakan är fast. 2,5 tsk bakpulver
Låt degen vila 1,5-2 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort). 15 g salt
Varje vecka får du 5 recept att inspireras av. Här på CEA kommer du alltså att hitta en meny med recept för 5 av veckans dagar. Anledningen till att det är 5 recept och inte 7 är att du fortfarande ska ha utrymme för dina egna favoriter och för att ha möjlighet äta rester som eventuellt blir över. En meny med 5 hälsosamma, goda och enkla recept innan helgen så att du kan handla hem och förbereda dig. Vecka-meny – Clean Eating (nr 1). Här nedanför hittar du 5 goda och näringsrika recept för veckan som kommer. Inlägget Veckomeny nr 1 – tema middagar för lågkolhydratkost/lchf dök först upp på Clean Eating by Annika. 5 recept och
1,5 dl strösocker. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter i kallt vatten. 1,5 dl strösocker. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
20 Jun. 10. 20. Smörgåstårta nr 1. 0kommentarer. Så var det smörgåstårtedags igen. Så här blev nummer 1. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
125 g margarin3 dl vetemjöl3 msk socker1 msk vaniljsockerLite kallt vatten vid behovFyllning. Klä formarna med degen, och ställ kallt cirka 15 minuter. Färga fondant grön, och kavla ut cirka 3-5 mm tjockt (jag anser att jag kavlade den lite för tunt). 125 g margarin
90 g smör1 tsk rapsolja3 msk vatten1 msk socker1/8 tsk salt150 g vetemjölFyllning. 3 hela ägg 2 äggvitor140 g florsocker 2 msk citronzest (från cirka 4 stora citroner)125 ml citronsaft, från 4-5 citroner ungefär200 ml creme fraicheTopping. Ställ detta i ugnen under 15 minuter, tills blandningen bubblar och en gyllenbrun kant kan ses längsmed skålens kant. Förgrädda därefter pajskalet i cirka 15 minuter, tills skalet blivit gyllene men abslout inte för mörkt då det skall gräddas igen med fyllningen. Ställ pajen att gräddas nederst i ugnen på 150 grader, i 20-30 minuter. Strö de hackade pistachnötterna över pajen, och ställ in i ugnen på 200-250 grader,endast någon minut, tills marängen och nötterna fått färg. 150 g vetemjöl. 125 ml citronsaft. 4-5 citroner
Falafel nr 1 heter ett falafelställe i Malmö som enligt utsago serverar de godaste falafelbollarna i stan. I Göteborg blir man tyvärr inte bortskämd med überbra falafel, tur för mig då att man kan göra falafel-nr-1-falafelbollarna hemma. 500 g torkade kikärtor. 0,5 liten purjolök. 0,5 msk falafelkrydda (jag höftade ihop en egen - torkad koriander, spiskummin, nejlika och oregano). 0,5 msk spiskummin. 0,5-1 msk citronsaft. 0,5 tsk salt. 500 g torkade kikärtor. 0,5 liten purjolök
Dags för veckomeny nr5 och den sista för den här gången. Veckomeny nr 1 – tema middagar. Veckomeny nr 2 – tema frukost. Veckomeny nr 3 – tema middag. Veckomeny nr 4 – tema middag. Veckomeny nr5 – middagar från mina favoriter bland Sveriges matbloggare. Denna vecka har jag alltså satt ihop en meny med 5 av mina favoriter från de matbloggar som jag regelbundet följer. Mustig kycklinggryta med tomat och feta – 56kilo. Dag 5. Inlägget Veckomeny nr5 – tema middag dök först upp på
5 dl lantbrödsmjöl. 5 tsk salt. Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra. Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd
Den har ett lager med skagenröra och ett lager med coleslaw. 25. 22 Jun. 10. Smörgåstårta nr 3. 0kommentarer. Och här kommer den sista smörgåstårtan för denna gång
Och så till smörgåstårta nr 2. 21 Jun. 10. 23. Smörgåstårta nr 2. 0kommentarer. Det är en fyllning med ost och skinka samt en grönskasfyllning gjord på gurka, vitkål, färskost, creme fraiche och örter
Farbror Grön delar i samarbete med Västeråsgurkan AB ut ett gurkpris minst 4 gånger om året till en person, organisation eller ett företag som gjort något grönt och skönt för Västerås med omnejd
Sätt in skinkan i ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10- 15 minuter. NYPON- & CHIPOTLEGRILJERING2 vitlöksklyftor2 msk finhackad schalottenlök1 dl torkade nypon125 g honung1. 25 dl vatten½ torkade chipotle½ dl ströbrödrapsolja1
150-200g kokosflingor. 5. 150-200g kokosflingor. Dessa små snöbollar är en utveckling av flera befintliga små konfekter, havrebollar, mozartkulor och en lite stång av torkade aprikoser med kokos som jag gjorde en gång
5 dl glutenfri Fin mix (eller vanligt vetemjöl). ca 4 dl finrivna morötter. 400-500 g philadelphiaost. 125 g mjukt smör. Grädda i 175 grader ca 20 minuter
För att underlätta lite för dig så kommer här denna veckas meny som denna gång består av 5 goda middagar. Veckomeny nr 1 – tema middagar lchf. Veckomeny nr 2 – tema frukost clean eating/liberal lchf. Veckomeny för viktminskning nr 1. Veckomeny för viktminskning nr 2. Veckomeny nr 3 – tema middagar lchf/lågkolhydrat/glutenfritt. Här nedanför hittar du recept på 5 goda middagar som du gärna får testa under veckan som kommer. Dag 5. Inlägget Veckomeny nr 3 – tema middagar dök först upp på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.