Vilken härlig söndag det blev denna första junidag. 3 kokta, skivade ägg. 3 kokta, skivade ägg. ). Jag har dock varit gruvligt trött efter två, stundtals vakna, nätter med krasslig Alva
3 st avocadoca 5 dl vatten1 buljongtärning2 dl matlagningsgrädderöd lökstenbitsromcreme fraichesalt och peppar Koka upp vattnet med buljongen. 3 st avocado
Soppa igen, ovanligt va. Nu var det i alla fall dax för att prova på bondbönorna. Hittade några på torget i byn här om dagen, och idag, på självaste nationaldagen fick dom åka ner i kastrullen
Matchen i tisdags gick bra, vi vann med 3-1 och det var roligt att göra mål =) Vi kan spela mycket bättre och jag ljuger inte om vi skulle fått in 5 mål till och inte släppt in 1 mål
Idag var jag dessutom hos Kiki på Viktväktarna för invägning. HITTABOX AMBASSADÖR – Kökets BoxMin första flexkassa med 300. - rabattKlänningar under 300
200 g kavring75 g smör3 dl gräddfil1 burk matjesill2 ½ dl kesella1 rödlök3 gelatinblad1 msk sillspad½ tsk malen svartpeppargräslökSmält smöret, mixa kavringen och blanda sen ihop det. Häll ut smeten ovanpå brödbotten och låt stå i kylen i minst 3 timmar för att stelna. 3 dl gräddfil. 3 gelatinblad
Sverigebakelse 4 st2 ägg2 dl strösocker50 g Smör1 dl Mjölk3 dl vetemjöl1 1/2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerFyllning1/2 liter jordgubbar1/2 msk strösocker1 msk citronsaft1/2 burk lemoncurd, ca 150 g2 dl Vispgrädde Sätt ugnen på 175°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Rensa och skär ca 3 dl jordgubbar i skivor
Tillsätt mjölken och värm degvätskan till 37grader. Knåda degen på mjölat bakbord och baka ut den till en rektangel på 50x30cm. Sätt ugnen på 225 grader och låt bullarnajäsa övertäckta i ca 30 min. ca 30 min
Gjorde en god sallad med kallrökt lax, salladsblad, gurka och några spännande tapas grejer jag hittade, chili fyllt med någon sorts krämig ost, riktigt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.