750 kvadatmeter
fylldes ganska snabbt med olika trädgårdsrum befriade dom sin åldriga granne från en intillliggande äppelodling som blivit till en belastning på ålderns höst och ytterligare trädgårdsrum kunde skapas. Här fick en murad ruin av tegelstenar sin plats liksom en damm med fiskar som också drog till sig vackra trollsländor, grodor och salamandrar. Tyvärr också en häger ... med glupande aptit på fiskar
Så istället hade jag en halv red snapper som jag tyckte vi kunde göra något med, men när jag väl anlände hemma hos mina föräldrar var middagen redan klar
Jag har på mig min "städrock" från personalshoppingdagen med Gigi i Marbella. Vi blev bjuda på en fantastisk förrätt med pilgrimsmusslor o jag var såklart tvungen att fråga om receptet
Visserligen kanske man inte behöver äta stek med potatis och gräddsås, men själva principen att äta något lite festligare och kosta på sig dessert och fin dukning, tilltalar mig
Temat på kvällens middagsklubb var grisfest, och jag hade först tänkt mig en orgie i feta detaljer från glada grisar, men kom sedan på mig själv med hur mätt man blir, och hur jag ogillar känslan av att ha ätit för mycket
Lägg daimgrädden emellan marängen och ovanpå, frys över natten. 3 äggvitor vispas hårt2 dl socker1/2 tsk bakpulverRita ut två rundlar på ett bakplåtspapper och ställ in på plåt i ugnen en överst och en underst. 125 grader i 45 minuter, sen byter man plats på plåtarna och kör 45 minuter till
Vi ser sällan på tv men mamma tipsade mig om att hon skulle vara med på Halv åtta hos mig, så då satt vi klistrade framför tv och nästan blev det att vi ville slicka på skärmen när maten serverades
Praktik hos Fredrik LagbergHär är Fredriks fina bergtunga fylld med pilgrimsmussla och apelsinmajoSom ett led i vårt Årets kock-bloggande var en av mina idéer att vi skulle praktisera hos några av kockarna
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.