Igår provade jag att experimentera med en av mina favoriträtter - nämligen omelettpizza. Jag gillar att utveckla mina recept och prova att byta ut lite för att förnya dem
Jag har ett amerikanskt recept som skaperskan har fixat till för att passa till bakmaskin, men alla ingredienser finns inte på samma sätt här som i USA, så jag avvaktar ett tag med att testa det, men nån dag ska även det testas
Smaka av och servera direkt till nykokt pasta och sallad. Detta är en favorit i repris. För ett tag sedan gjorde jag en god pastasås med kassler och bearnaise och idag letade jag upp receptet och gjorde en ny version
Något jag tycker mycket om med utvecklingen av min trädgård är att det får ta tid. Den häckväxt jag valt för att rama in trädgården och delar av den är liguster
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader. Jag smorde ett bakplåtspapper och la i en mindre avlång sockerkaksform, den var kanske på runt 1 liter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.