Fräs purjolök och selleri någon minut, lägg i bladspenaten och låt den fräsa med någon minut. Då var vi åter på plats i köket efter en litenminisemesterresatill närmaste huvudstad, Köpenhamn, där vi spatserat runt och bara njutit av tillvaron några dagar
Så här kommer nu tips på festligatre-rättersmiddagar som går hyfsat snabbt att svänga ihopmedingredienser som finns kvar imatbutikernaimorgon, och som defenitivt kommer att impa på dina gäster
* Smör medvitlök och persilja (prova även den franska kryddan persilliade)* Rödvin, tomatpuré, hackad syltlök och paprikakrydda (du får mosa ett bra tag för att få inrödvinet)* Kapris, parmesan och hackade oliver ----EFTERRÄTTEREnkel blåbärsrätti ugnJag har mycket blåbäri frysen som jag plockade i somras
Häll smeten i en långform klädd med bakplåtspapper. Godaste jag ätit på länge. Lägg blåbär på smeten. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen
Mixa alla ingredienseri en blender och servera som frukost, lunch eller mellanmål. Mixa alla ingredienseri en blender och servera som frukost, lunch eller mellanmål
Jag erbjöd mig att köpa medlitefikavilket fru A tyckte var en bra idé. Knaprigblåbär/hallonpaj. Skulle fika hemma hos familjen A som hade stora packdagen inför fjällresan
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. En sockerkaka smaksatt medblåbär. Jag mixade de frysta blåbären och rörde ned detta i en tredjedel av smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.