I skolan håller vipå att laborera fram den mest perfekta Crème caramellen. Crème caramel är en slags len och mjuk vaniljpudding gjord på ägg socker grädde eller mjölk och vanilj, med en kolasås liknande karamell
Låt allt steka på svag värme några minutertills brysselkålen känns lite al dente. Vi hade liteförhoppningar om att de kanske hade några flaskor vintill vårt vinprovarprojekt eftersom det intedirekt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Att den sedan ska koka i två till tre timmar beroende påköttkvalité och storlek är en helt annan sak och man får tid att ta både ett och två glas vin med gästerna
Julia är tillbakai stan och äntligen får jag bjuda henne på något annat än kycklingfilé. Bytte ut grädden och tog bort smör och mjöl, inte allt för komplicerat m
Jag älskar lucia och så länge jag kan minnas lussade jag och syrran för mina föräldrar varje luciamorgon… tillsden gången då vi som fnittrandetonåringar bestämde oss för att lussa för dem, och pappa rusar upp, arg som ett bi och tror att vi snubblar hem efter en lång partynatt
Hon har gett mig många tips då det gäller matlagning (båda mina systrar är väldigtduktiga att laga mat) och för länge sedan fick jag ett recept på rödbetssallad av henne
den som väntar på något gott väntar gärna länge. Idag står Lussebak på schemat. Receptet tipsades om SVT och jag har skrivit om det tidigare här och nu ska det utvärderas
Till Fester med rester bjöd hon påden här brödgratängen, som passar alldeles utmärkt nu efter helgerna när några överblivnaskivor av julskinkan kanske finnsi frysen
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp deniportionsbitar. Jag utgick från JamieOlivers grundrecept på bröd, som han också rekommenderar som just pizzadeg, i boken "Nakne kockens återkomst"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.