Ta fram plankor och lägg båda köttsorterna på plankan. Skiva köttet i lagom tjocka skivor och stek dem efter eget tycke, om man vill ha välstekt eller blodigt
En bit av den här kladdkakan och några avsnitt av One Tree Hill fick göra mig sällskap i soffan i helgen när jag kände mig som mest hängig av förkylningen
Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Igår var det en underbar höstdag med strålande sol, man tackar
Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke. Jag använde bara tre av bottnarna eftersom jag tyckte den blev tillräckligt hög så, jag gjorde en glasyr och täckte den överblivna bottnen med och åt som vanlig kaka, det blev jättegott
Lägg dem i en ugnslåda med bakplåtspapper och pensla dem med smör- & rapsolja. Tillsätt vin, vatten, kalvfond och soja och låt koka till hälften av vätskan återstår
Fläskfilé black and white för moi. Inte är vi så svårövertalade inte, trots kylen full med rester från fredagsfesten tackade vi inte nej när vi fick frågan om att äta mat på stan
Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt. Smörj formen med lite smör och ströbröd eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen och klipp av det som sticker ut
Mät upp mjölet och socker i en bunke. Rulla samman till en rulle som skärs upp i bitar. Blanda samman florsocker med vatten till en slät glasyr och bred hälften av denna på de kalla bullarna
Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta. det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra
Nu hade jag lite väl mycket som inte var avbockat och det är så skönt när man hinner "ikapp" och det är en enorm lättnad när man ser att "att-göra-listan" blir mindre och mindre
Åtminstone vid den här sensommarmiddagen - och vi gissar att det kommer att bli fler gånger. Begreppet "black & White" används väl främst i biffsammanhang, men funkar även i kladdkakekontext
En klassisk maträtt som vi hade den här veckan var filé mignong black and white. Tillsätt kalvfond, socker och låt såsen koka till ca hälften återstår, blanda ner champinjonerna och smaka av med salt och nymalen vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.