Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en röra. Hummus blir nästa recept på denna meze special. Supergott, lätt att göa och kan användas till så mycket
Knepet för att lyxas medhummus är att mixa den länge. Börja med att lägga alla ingredienser (förutom kikärtorna) i en skål och vispa med en gaffel eller en liten handvisp, tills tahinin blir en fast och vit massa
Jag älskar att servera min hummusmed grönsaksstavar och pitabröd bredvid. Detta recept är ett gammalt recept på bloggen som jag uppdaterat med lite fräschare bilder
Jag brukar frysa överbliven hummus i en plastlåda med lock. Det är trevligt att sitta runt bordet och skicka runt små skålar med frestande innehåll som förgyller maten
Det finns såklart färdig hummus att köpa - men när du gör den själv kan du styra hur lös eller fast du vill ha den, om du vill trycka på med mer spiskummin eller inte, och hur syrlig den ska vara
Förmodligen är hummusen nu för tjock. Med mixern påslagen häll sakta i vatten till konsistensen blir perfekt (ungefär 2 - 3 matskedar). Smaka av med salt, servera med olivolja och paprikapulver 250 g Kikärtor Kokta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.