Sila av skyn i en kastrull, se till att mosa grönsaker och lök ordentligt så att du får med så mycket smak som möjligt (kasta sedan grönsaksmoset som blir kvar i silen)
Slå såsen över formen medskinkstek och grönsaker. Men mat behöver vi och se det här receptet som en liten inkörsport till hösten med denna ljuvliga skinkstekmed massor av höstsmak från årstidens primörer som blommat ut
) Skinkstek var nog första gången jag tillagade, i alla fall på lång lång tid. Jag serverade med kokt potatis, äppelsky, äppelmos och honungsglacerade grönsaker
Köttet var riktigt saftigt, mört och det smakade så gott tillsammans med alla grönsakerna. Mitt andra försök med den apparaten var att göra en skinkstek, då jag läst att kött blir otroligt mört och saftigt efter en tillagning i Crock-Pot
Servera med potatis, grönsaker och eventuellt äppelmos. Krydda steken med salt och peppar. Häll i lite grädde i stekpannan och vispa runt så steksmöret blandas med grädden
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.