Kött

Kött

Fylld fläskfilé med potatisbakelse.

Fylld fläskfilé med potatisbakelse.

Salta och peppra köttet och lägg på basilikan. Bind ihop köttet till en rulle igen, och stek det i smör så det får en jämn stekyta
Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Mortla ihop rubben och gnid in köttbiten med kryddblandningen. Grilla så köttet får fin grillyta. Lägg sedan köttet på indirekt värme under lock resten av tiden
Fläskytterfilé

Fläskytterfilé

Bryn köttet så det får fin färg på båda sidor. 4 dl köttbuljong. Plötsligt har vädret slagit om till högsommar
Fläskkotlett med grym löksås

Fläskkotlett med grym löksås

Kotletter. Stek först kotletterna i smör på lagom mjuk värme, de får ta lite tid. Salta och peppra under tiden om du inte har något bättre för dig
Fläskfilé i dillsås med sommarmorötter

Fläskfilé i dillsås med sommarmorötter

Fläskfilé i dillsås 600 g fläskfilé 400 g färskpotatis, färdigkokt skivad 2 gula lökar, klyftor 1,5 dl vatten 1 msk ättika 2,5 dl grädde 4 lagerblad 10 vitpepparkorn 1 knippe dill, skuren 1 knippe blastmorötter, skalade och halverade 0,3 gurka, tunt skivad 2 msk ättika 2 msk strösocker
Skinkschnitzel

Skinkschnitzel

Schnitzel är en rätt som består av en mörad bit kött, som paneras och friteras eller steks. Schnitzel görs oftast av skinka och kalvkött men även kyckling och kalkon
Helstekt fläskfilé i ugn

Helstekt fläskfilé i ugn

800 g fläskfilé 4 msk kinesisk soja 1 tsk paprikapulver salt svartpeppar rapsolja, till stekning smör, till stekning

Fransk renskav

1 förpackning fryst renskav, ca 240 g1 gul lök1 vitlöksklyftaSmör1 msk vetemjöl2½ dl matlagningsgrädde2 dl vatten1 köttbuljongtärning1 tsk soja1 msk fransk senap1 dl hackad färsk eller fryst gräslökPasta Halvtina renskaven. 1 köttbuljongtärning
Plommonspäckad skinkstek

Plommonspäckad skinkstek

Den här gången gjorde jag en plommonspäckad skinkstek av en riktigt fin bit fläskkött. En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek