Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader tills de fått fin färg (10-12 minuter). 3 dl havregryn. ett paket jäst (50g). 1 dl olja (jag använder ½ dl olivolja och ½ dl rapsolja)
Med lite smör, ost och marmelad passar de (vare sig de är rostade eller inte) ypperligt att servera som en härlig lyxfrukost efter en skön sovmorgon under den kommande långledigheten
Receptet på dessa tekakor är mitt eget, alltid kul att hitta på nytt. Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på
Hällde på havregrynsblandningenOch arbetade in mjölet till en smidig deg. 5 dl eko mjölk3 dl havregryn, eko fiber50g jäst3 tsk salt2 msk socker50 G smör0,5 dl rapsolja ekoCa 8-10 dl mjölJag hällde mjölk och havregryn i en kastrull och värmde det försiktigt till 37 grader och sen rörde jag ner det rumstemp smöret. 3 dl havregryn
Forma små bullar och kavla ut till platta tekakor. Häll mjölken över havregrynen och låt stå ca 1 timme. Nagga med en gaffel, låt jäsa igen 20-30 minuter. 2½ dl havregryn
(beroende på hur tjockt/tunt du kavlar). Jag fick för mig att fylla frysen lite med nåt gott bröd och vad är väl inte godare är helt rykande, nybakade tekakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.