Rör i sirap, filmjölk och mjölk och blanda till en kladdig deg. Klicka ner degen i en smord, avlång formsomrymmer 1 1/2 l. Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. 5 dl filmjölk. 1 dl mjölk
Jag har längtat efter att baka så idag fick jag till två väldigt goda limpor. Först skulle jag gå efter recept, men sen började jag köra lite fritt så blev det detta ljusa rådbröd
Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Smula jästen i havregrynsblandningen. Klicka i margarinet. Lägg havregryn i degbunken och slå på det kokande vattnet över
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölkmed oljan och värm detta till 37 grader. Blanda nu samman allt till en smidig deg och lät spänna av 5-10 minuter. Dela upp degen och gör runda bullar, låt dessa jäsa i ca 30 minuter, platta ut bullarna och låt jäsa upp lite till. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader tills de fått fin färg (10-12 minuter). De är ganska tjocka så man delar dem på mitten när man äter dem 6 dl mjölk. 3 dl havregryn. 1 msk socker. 3 l vetemjöl
Blanda mjölk och gryn, låt stå över natten eller några timmar. Smula i jästen, lös upp den, blanda ner detta i grynblandningen och tillsätt de övriga ingredienserna, arbeta samman till en smidig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.