Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Salt & peppra samt. 5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Häll på 1 ½. ½. Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna. dl kallt vatten och låt fläskfilén bräsera under lock tills den nått 65 grader i innertemperatur
Grytan går bra att göra någon dag i förväg och värma på när den skall ätas. Skaka lite mjölk och mjöl i en liten behållare och häll i grytan och häll på lite mer mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.