Jag är precis hemkommen från en härlig vistelse på Kohlswa herrgård. Sista dagen på jobbet bestod av fina och inspirerande miljöer och omgivningar, bra föreläsare, god mat, partaj med bästa kollegorna och övernattning för de som ville
Hello sunshines. Vilken kväll jag hade i går, skulle gå till badrummet för att preppa tvättmaskinen men stannade till för att se om jag hade en sak i skafferiet, hittade inte det jag letade efter och blev irriterad för det var så stökigt i skafferiet
Herrgårdens chokladtårta 125 g mjukt smör 125 g siktat florsocker 1 msk vaniljsocker 125 g blockchoklad, smält i mikrovågsugnen eller i vattenbad 125 g sötmandel, skållad och malen 125 g vetemjöl 4 äggulor 4 äggvitor, hårt vispade i en bunke, så att man kan vända bunken upp och ned utan att de släpper Glasyr 50 g smält smör 1 dl siktat kakaopulver 1/4 dl mjölk 3 dl siktat florsocker 1 msk konjak Rör samman smöret med vanilj- och florsocker
Här är en bild jag tog på vackra Dömle Herrgård. Samma helg som jag gjorde denna Doptårtan hade jag alltså hela 8 tårtbottnar i kylskåpet samtidigt, (bild på det finns att se på min Facebook sida) eftersom jag dessutom gjorde dessa Bröllopstårtor till Stephanie som jag levererade till vackra Dömle Herrgård
Nu ska jag packa och ge mig iväg till herrgård några mil norr om Stockholm. . På onsdag är det ju Halloween och förutom att göra små marängspöken har jag även bakat läskiga fingrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.