Jag föredrar en tjockare botten på mina pizzor. Jag har även bakat lite annorlunda snurrade pizzor med denna botten och mina pizzor påminner mer om pan pizzor
Deg till två pizzor – ca 32 cm i diameter280 g vetemjöl (Tex Kungsörnens Kärnvetemjöl)146-148 g vatten14-17 g solrosolja 1,5 g jäst4 – 5,5 g salt6 g strösocker (kan uteslutas men ger pizzabotten finare färg)
Helgens söndagsmiddag blev hemmagjord pizza. Första gången jag har gjort egen pizzadeg och det var verkligen värt den lilla extra ansträngningen att göra en jäsdeg istället för på bakpulver
för det blev en pizzabotten på tortillabröd. Getostpizza toppad med valnötter och honung1 pizza1 tortillabrödNågra matskedar god färdig tomatsåsSmulad getostSmulad mozzarellaChampinjoner i skivorCoktailtomaterÅh så in i ugnen några minuter på hög värme. 1 tortillabröd
Sådana pizzor är bättre än bäst, men kräver en dag då man verkligen är sugen på att stå i köket. Jag bakade ut pizzorna på bakplåtspapper och skjutsade över dem till pizzastenen med hjälp av Lars hemmasnickrade spade
En så fantastiskt god pizza. Denna måste ni bara pröva. Enkla, rena och fräscha smaker. gott, gott gott. Jag hittade receptet i en sådan där tidning från ICA
Hade överbliven tacofärs i frysen som fick förgylla den ena av de två pizzorna. Jag brukar nästan alltid välja till ananas på mina pizzor när vi beställer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.