En fyllig och något alkoholstarkare lager med bra beska och kraftiga humlearomer.
Knäckebröd, aprikoser och pomerans finns i doft och smak.
Ljuvlig öl tillsammans med kräftorna, pajen och kryddosten.
11994, 330 ml,
16.90kr
En smakrik och humlearomatisk öl med tydlig beska, smaker av grapefrukt och mango och färska örter. Ett schysst alternativ till kräftorna och näst intill alkoholfri.
Ingredienser- valfritt antal havskräftor - en rejäl klick smör- 2 vitlöksklyftor- halvt knippe persiljaGör så här. 1) sätt på ugnen på 200 gr och ta fram smöret ur kylen2) halvera havskräftorna på längden och pilla ut bajsranden3) blanda samman smör, vitlök och hackad persilja4) fördela vitlökssmöret på havskräftorna5) in i ugnen i ca 5 min
Havskräftorna är ju redan färdigkokta och ska därför bara ta smak och bli varma. På en häll kokar även vätskan lättare bort varför det alltid krävs lite extra
Vitlöksgratinerade havskräftor, en perfekt start på middagen. . Godast blir det med färska kräftor, men det går bra även med kokta, halvera då tiden i ugnen eftersom de lätt blir torra
Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. 4-8 st kokta havskräftor (beronde på storlek)125 g rumstempererat Arla® Svenskt Smör1⁄2 dl finhackad persiljarivet skal av en halv citron2-3 vitlöksklyftor, pressade1⁄2 tsk salt1 krm sambal oelek. 4-8 st kokta havskräftor (beronde på storlek)
Men man kan inte bara handla färsk fisk där utan även nykokta havskräftor till riktigt bra pris. Jag har tidigare skrivit om Thuressons, där vi köper mycket av köttet vi äter
Dela på havskräftorna. Bred samt fördela smöret lite i varje i varje havskräftstjärtshalva. Lägg havskräftorna med snittet och smöret uppåt, omlott på ett ugnsfast rostfritt fat, panna eller keramikfat
Redan idag kommer jag gå på med en proppfull långpanna av ugnsgratinerade havskräftor. Till skillnad mot när humrar klyvs, drar jag ut stjärtarna innan jag låter kniven gå igenom kräftorna
Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftor och blev såååå sugen på att testa dessa
Dela havskräftorna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen, cirka 2 minuter, om du använder råa kräftor behövs cirka 5 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 619 8 stora kokta eller råa havskräftor
Vi har viktigt möte här hemma. Det diskuteras kakor. Bibbi skall ha kalas på söndag och vi gjorde precis den smarta grejen att bildgoogla rosa+tårtor+barnkalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.