1Blåbär, ca ½ liter. 1200 gr smörVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker. 1Använd bakplåtspapper eller smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm. 1Häll smeten i formen och strö blåbär jämnt fördelat över hela ytan. 1Hyvla tunna smörskivor med hjälp av en osthyvel över smeten och strö tillsist pärlsocker över. 1Grädda ca 20-25 minuteri 200 grader, kontrollera med provsticka. 1En snabb och enkel blåbärskaka som serveras som den är eller med vispad grädde
Passade på att baka en sats havrerutorilångpanna som vi ska avnjuta nu ikväll. Platta sedan ut degen i en bakplåtsklädd långpanna och nagga med en mjölad gaffel och skär skåror i brödet
Jag gillar bröd som gräddas ilångpanna för det har frallornas smidighet (man kan frysa och sedan ta upp precis så många man vill) men man slipper bull-rullandet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.