Japp, nu harvi julat hela lägenheten klar idag, vihar alltså plockat fram rubbet. ) Granen har fått en ny plats i år och den hälsar att den trivs väldans bra där i hörnet i tv-rummet
Bakduken som jag har över brödet har min mamma sytt och broderat. 6 dl vatten, 1 bit jäst stor som en ärta, 1 msk salt, 2 msk honung, 625 gr vetemjöl (en del kan ersättas med grovt mjöl, beroende på hur mörkt mjöl man vill ha), 1 dl solrosfrön att strö i grytan vid gräddning (kan ersättas med havregryn eller andra typer av frön)
visst låter det mumsigt till höstens pannkakor och havregrynsgröt. hardu lust på några burkar sylt. (bild och recept lånat från Monica Ahlbergs matblogg)
Jag harskrivit om det förr, men för säkerhets skull vill jag upprepa mej. Jag köpte också en påse Sukrin och kom på att jag nog måste skriva datum på den påsen så jag får se hur länge den räcker, för om jag minns rätt har jag haft den förra påsen över ett år, så man kan inte påstå att jag är storkonsument precis
Fortfarande är det några veckor kvar på sommarlovet, och många har ännu semester, så framöver kommer det säkert tillfällen för många att ge sig ut på utflykter till badstränder eller andra sommaraktiviteter, t ex så ska det bli kanonväder i helgen igen
Sedan harvi ju Väddöskinkan från Nibble, rökt och salt så in i bängen och beroendeframkallande. Summa summarum är det svårt att hitta rökt skinka, särskillt om man vill att den ska vara ekologisk också, bacon är ännu svårare
Idag harvi varit och gjort pass till alla tre barnen. Känns nästan som fredag idag, vi åt lite godare, dukade lite finare och snart är det Let's Dance (eftersom det är hockey-vm imorgon)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.