1½ dl
socker – gärna finkornigt eller malt rårörsocker
½ vaniljstång
som du skrapar ur fröna ur (själva vaniljstången kan du sedan lägga i sockret så ger den fin smak till nästa gång du använder sockret) eller en knivsudd korn ur burk med vaniljfrön – finns numera att köpa i de flesta affärer, glädjande nog
2 1/2 dl
god vaniljyoghurt (jag använder Valio laktosfri)
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Häll på den på den svala tårtbotten och låt tårtan kylas i frys några timmar. Häll på den på den svala tårtbotten och låt tårtan kylas i frys några timmar
Det svåraste med att baka tårta är att bestämma vilken man ska göra, det finns ju hur mycker som helst att välja på… Samtidigt har jag inte bakat speciellt många så man vågar ju köra lika mycket på känn som med mat
Tryck fast blandningen i bottnen på formen och ställ i kylen. Bästa receptet på mandelmusslor. Klä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm med bakplåtspapper. Låt sjuda på svag värme ca 2 minuter
Tryck fast blandningen i botten på formen och ställ i kylen. Saffranscheesecake påchokladbotten0,75 krm saffran1 msk apelsinlikör1 msk vatten Blanda saffran med likör och vatten. 10 digestivekex100 g mörk choklad (70%)50 g smörKlä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm, med bakplåtspapper. Låt sjuda på svag värme ca 2 min
Exempel på garnering. 1 dl socker , beroende på hur sött/syrligt du vill ha det. Chokladbrowniebotten. 1. Rosta valnötter och mandel 7 - 10 min, 200 grader
Självklart man man göra egen mousse också men på detta sätt går det fort och enkelt att göra tårtan. Det här är en superenkel tårta med tjock chokladbotten med lite hackade mandlar (vill man ha mer är det bara att stoppa i) och hallonmousse
Fyll en spritspåse med vaniljskummet. Spritsa sedan på kakorna till hjärtformar och lägg in i frysen. Lägg kakorna på ett doppgaller och häll över chokladen på de frysta kakorna, toppa med nötter eller frystorkade bär innan de stelnar
Sista dagen vågade jag släppa lite på spärrarna och då var det till och med kul. Eftersom min sambo älskar skidåkning kommer jag, vare sig jag vill eller inte, fortsätta åka till fjällen på semester
Vi grillade fläskytterfilé i helgen och jag passade på att göra något riktigt gott till efterrätt. Det blev en hallonmoussetårta med chokladbotten och den kommer jag absolut göra igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.