Moussebakelser på chokladbotten
www.baka.se
www.baka.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1100 g smält smör
  • 11 dl vetemjöl
  • 13 dl socker
  • 13 Mak kakao
  • 11,5 tsk vaniljsocker
  • 12 krm salt
  • 1100 g smält mörk choklad
  • 1500 g färska jordgubbar
  • 12 dl gélesocker multi
  • 14 tsk vaniljsocker
  • 16 dl grädde
  • 1 Chokladfigurer
  • 1 jordgubbar
  • 1 vispad grädde
  • 1 myntabladBotten: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smord ugnsform med avtagbar botten 24 cm i diameter  i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen. Mousse: Mixa jordgubbarna, koka upp den släta purén med gelésockret. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret. Vispa grädden fluffig. Vänd ner jordgubbsgelén då den börjat stelna något. Bred moussen över botten och frys i minst 4 timmar. Lossa formen och Ta ut bakelser med hjärtformade pepparkaksformar  Toppa bakelserna med Chokladfigurer, jordgubbar, mynta och en klick grädde. 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.