Till helgen är föräldrar/svärföräldrar hitbjudna på mat och då tänkte jag bjuda på ett av middagstipsen jag ficktill månadens middagstipsi november som hade just saffran som tema, nämligenLivsnjutarnassaffranssås med rödspätta och räkor
Julen närmar sig med stormsteg, vilket gör att jag vill frossa i julsmaker. Solgul saffranssås. På ett glöggmingel som vi var på bjöds det på saffranspannkaka och det blev avstampet för den här rätten
Den här veckan har varit galet intensiv och jag har intehunnit pyssla så mycket i köket… Det ska bliändring på det från och med imorgon så snart kommer en massa nya recept
Det här är en riktig festrätt, att avnjuta vid något speciellttillfälle. Eller förresten, varför inte en alldeles vanlig vardag när man behöver unna sig något gott
Jag testade att göra en krämigsaffranssås som kycklingenfickligga och puttra i. Julen närmar sig med stormsteg och jag har redan sett att några grannar har satt ut julgransbelysning ute i trädgården
Har inte gått under jorden, bara haft en himla massa annat för mig den senaste tiden. Träffat en barndomskompis och kikat på en basketmatch idamligan, träffat en röstlogoped och jobbat med den egna rösten, haft besök, ätitfinmiddag på restaurang
Minst en gång i veckan bör vi äta fisk. Och godare fisk än lax med saffran finns knappast. Blanda saffran med vin och fiskbuljongtärningen och koka ner till hälften
Skär laxen imindre kuber och rör försiktigt ned den isaffranssåsen. Salt och vitpeppar. Servera den varma pastan tillsammans med krämigasaffranssåsen, laxen och en klyfta lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.