Höstpaj, eller västerbottenpaj med renskav som den egentligen heter, är ett recept som vann en pajtävling i tidningen Land för många år sedan, och har sparats av min mor som nu tyckte att jag skulle skriva om denna goda höstiga paj.
Jag vet inte vem som är upphovsman eller -kvinna till det, men hoppas att denne uppskattar att jag sprider detta utmärkta recept till fler.
Du behöver
Till pajdegen
2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
100 g
smör
2 msk
vatten
alternativt för en glutenfri pajdeg
3 dl
(180 g) fin glutenfri mjölblandning
1 krm
salt 75 g smör
1 dl
kesella
Till fyllningen
30 g
torkad svamp (till exempel trattkantareller, karl johansvamp, trumpetsvamp)
Var inte rädd för att prova receptet det här är en perfekt höstpaj att njuta av till i halvliggande soffläge, lite på mig jag har mycket erfarenhet av just detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.