Höstpaj
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Höstpaj, eller västerbottenpaj med renskav som den egentligen heter, är ett recept som vann en pajtävling i tidningen Land för många år sedan, och har sparats av min mor som nu tyckte att jag skulle skriva om denna goda höstiga paj.
  • Jag vet inte vem som är upphovsman eller -kvinna till det, men hoppas att denne uppskattar att jag sprider detta utmärkta recept till fler.
  •  
  • Du behöver
  •  
  • Till pajdegen
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  •  
  • alternativt för en glutenfri pajdeg
  • 3 dl (180 g) fin glutenfri mjölblandning
  • 1 krm salt 75 g smör
  • 1 dl kesella
  •  
  • Till fyllningen
  • 30 g torkad svamp (till exempel trattkantareller, karl johansvamp, trumpetsvamp)
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 500 g renskav
  • 1,5 msk smör
  • 1 äpple, skalat och rårivet
  • 1 msk kapris
  • 2 tsk viltkrydda
  • salt
  •  
  • Till äggstanningen
  • 3 ägg 1 dl gräddmjölk
  • 1 liten burk crême fraiche (2 dl)
  • 3 dl riven västerbottensost
  • salt, peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.