Namnet 'Kyllike tempo' är, enligt författaren, bara ett påhittat ord. Min mamma är ursprungligen från Finland men flyttade till Sverige någon gång under femtiotalet
Det är NÄSTAN så att det blir lite för mycket av grilltips nu. Överallt läser och ser jag hur man ska marinera, rubba, glejsa, grilla indirekt och i princip tillaga allt på grillen
Il Tempos nuvarande ägare, Peter Nordin, har också inspirerats och tagit fasta på de New Yorkiska influenserna och menar att restaurangen är en ”New York-italiensk-modern-rustik-fin-enkel-Ristorante”
Jag blir alltid lika glad när brödet jäser upp och blir så här högt och luftigt. Till 1 högt bröd (brödform krävs), 1 pkt torrjäst (50 g), 5 dl 40-gradigt vatten, 1,5 tsk salt, 1,5 msk honung, 1 dl olivolja, 1 dl vetekli, ½ dl solrosfrö, ca 11 dl vetemjöl gärna ekologiskt som jag hade i detta bröd, sesamfrö eller vallmofrö att strö över vid gräddning
Man har inte kunnat bevisa sambandet mellan höga kolesterol-halter i mat och högt kolesterol i blod. Myndigheter i USA ändrar kostråd om kolesterol-rik mat
Koka upp grädde. Tillsätt chokladen och sjud sakta till allt är smält. Tillsätt smöret i små bitar. Montera in till slät smet Låt sedan stå på rumstempererat ställe 24 timmar
Fördelarna med ett högt kolesterol. Äldre människor med högt kolesterol lever längst. Men låt oss först titta på dödligheten i hjärtinfarkt, alltså huruvida ett högt kolesterol är en riskfaktor för hjärtinfarkt hos äldre människor
Den sänker högt kolesterol och har dessutom en otroligt hög ORAC på hela 60. Chaga brukar jag dricka som varmt eller kallt te eller använda som bas i smoothies och flera har frågat mig om vad Chaga riktigt är för något
Det är så man skäms när man läser nyhetsflöden nu med smällare och raketer som skjuts högt o lågt och våra gamla som blir behandlade som skrutt… Nä, en riktigt god, mustig gryta som den här fläskfilégrytan skulle dom fått istället och idioterna som skjuter raketer borde få straffarbete att städa gator och torg och laga allt dom förstört
Klicka på tomatpuré och rosta högt upp i ugnen i 5-10 min. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.