För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
I år kom det väldigt mycket frukt på det och trots att vi gallrade en hel del blev det till slut lite för trångt bland plommonen, många skrumpnar snopet
Tid för njutning. Lusten finns men kanske inte ändåmålen lika tydliga som förr. Mest för fuktens skull och för att bullarna ska få en härlig spröd skorpa
Sillinläggningar hör onekligen ihop med svenska högtider. Foto. Jurek Holzer. Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentell variant med en asiatisk touch
Nu har tiden börjat för en av Turkiets godaste efterätter, aşure. Det hela kommer från Noaks ark och under tiden då deras matvaror de hade var nästan slut så tog de vad som fanns, vilket blev till en puddingliknande efterätt som idag kallas för aşure
Receptet föreslår råris, men jag valde svart ris som jag tycker har en godare, nötig smak. Jag kollade upp skillnaden i näringsvärde mellan de olika sorterna, och skillnaden är att råris innehåller mer protein, så det är väl att föredra egentligen, särskilt om man tränar
Visserligen är det fler ingredienser, vilket kan vara ett minus på vardagsmorgnar när man inte hinner lägga för mycket tid på frukosten, men mättnadskänslan överväger tillsammans med smaken
för aktiva kvinnor. Boken kan beställas från Olga Rönnbergs företag Mamma Fitness, från Bonnier Fakta och den kan även beställas från Bokus, CDON och Adlibris
Det kan passa bra i morgon, när jag kommer att ha fullt upp med att förbereda nyårsmenyn. Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.