Fyll gyozaplattornamed ca halv matsked gyozafyllning. Rör samman smaksättningen av gyozafyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, socker och fisksås
Här är fläskfyllningen på min hemmagjorda deg och med mitt gröna pirogverktyg i bakgrunden. Som jag förstått är dumplings ett samlingsnamn på dessa små härliga degknyten som man kan fylla med vad kylskåpet har att bjuda på
Har tidagre skrivit om gyoza/dumplings och gjorde för några månader sedan en ny variant som kom från Wagamamas kokbok, Jag publicerade aldrig något inlägg med det receptet och jag har inte boken i mina ägor men jag gjorde en variant igår och tyckte att resultatet var till belåtenhet
-Jag älskar att flanera runt i asiatiska livsmedelsbutiker, läsa alla tecken man inte har en aning om vad de betyder och försöka komma på vad man kan använda produkten till
Skär långa tagliatelle-remsor med en potatisskalare ända in till kärnhuset. Receptet är som klippt och skuret för de japanska dumplings (gyoza), men jag kan även tänka mig att äta detta till andra rätter som t ex ugnsgrillad lax eller en grillad biff
Fyll arken med fyllningen och vik ihop. Se till att ha wonton och gyoza tinat. Vänd stekpannan upp och ner på en tallrik och garnera med lite salladslök, koriander mynta, chili
Den andra varianten kan även med fördel användas som en dipsås till nem, gyoza och dumpling. (vårrullar och degknyten) Eller varför inte på en nudelsallad med några rädisor, vårlök och strimlade morötter och sugarsnaps
gyozaplattor (dumplingdegsplattor). Dumplings medfläskfyllning och en smakrik sallad till. Lägg i en skål och blanda med pressad saft av lime, socker, japansk soja, vitvinsvinäger, koriander och vitlök
Jag måste säga att Berlin var en otroligt bra matstad, här finns allt från Dunkin' Donut och Starbuck's osv till traditionell tyskmat till köfte och döner till Pho och gyoza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.