Förra torsdagen höll jag höstens andra kurs i Svenska hösttapas. En avdelning på Bostads AB Poseidon hade kontaktat Medborgarskolan och efterfrågat en matlagningskurs och jag hade äran att få hålla min lite specialla tapaskurs för dem
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Här kommer ett tips till fredagens fredagsmys (då typ alla svenskar äter någon form av tacos). För att göra den lite extra festlig så strö över krossade tortilla chips
Om jag skulle ändra på något så kanske jag skulle försöka justera sältan lite. 4 middagsportioner. 1. Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken
Framför allt är det också en rejäl dos antioxidanter via den mörka chokladen vilket passar perfekt i samband med träning då fysisk ansträgning innebär en extra belastning på immunförsvaret
Vispa samman alla ingredienserna för plättarna till en slät smet. Receptet är utan konserveringsmedel och om sylten skall förvaras under längre tid kan den frysas
En av våra ”närboende” gav oss en flaska förra veckan samt även receptet, det var en svart vinbärsjuice som skall intagas ur ett litet glas varje morgon
Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning. Jag tycker det är för enformigt att sleva i sig en och samma konsistens och smak
Denna guldgula kryddväxt har en antiinflammatorisk effekt i kroppen och är otroligt antioxidantrik. Så fort jag börjar få lite ont i halsen eller när det går mycket förkylningar på jobbet tycker jag om att göra denna eller liknande soppor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.