Det här är en enklare variant av gulaschsoppamed ljuvlig smaksättning med bland annat kummin…. Bryn nötfärsen tillsammans med löken och vitlöken och tillsätt sedan paprikan och potatisen
Ingredienser Portioner. 4 4 potatisar 1 paprika 1 gul lök 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Till servering gräddfil ev varmt vitlöksbröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Min gulaschsoppa är en matig variant med mycket i. Det är något med den torkade paprikan, kumminen, cayennepepparn och soppformatet… Ät i en djup skål som du liksom kan hålla om och krypa tillsammans upp med, så värmer soppan från händerna och magen ut i hela kroppen
Lägg ner potatisen och löken i färsen och späd med krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Krydda med paprikapulver och tillsätt vitlök, paprikabitar och vin i soppan
Skala och hacka gul lök och vitlök och fräs den i en rymlig gryta med smör. Skär köttet i små tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna med smör
Smaka av med salt och peppar. Fräs potatis, grönsaker och nötfärs i olja i en kastrull. 400 g nötfärs 10%. 1 gul lök 1 klyfta vitlök 4-5 potatisar 2-3 morötter 1 paprika 400 g nötfärs 10% 1 msk olivolja 6 dl vatten 1 tärning köttbuljong 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 1-2 tsk paprikapulver 2 tsk kummin salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.