Grytstekt högrev från Blentarp, galette på gulbeta och prästost serverad med syrlig potatispuré, pic

Ingredienser

  • 1.60000002384186 kg mörad högrev från Blentarp
  • 1 msk svartpeppar, hel
  • 0.5 msk grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 140 gram Schalottenlök (ar)
  • 1 smör
  • 7 dl rött vin
  • 2 l kalvbuljong
  • 1 msk smör
  • 1 salt och peppar
  • 1 kg gulbeta
  • 50 gram skirat smör
  • 2 dl lagrad ost , riven, Präst
  • 250 gram rimmat sidfläsk
  • 1 dl honung
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl rosenkålsblad , (brysselkål)
  • 40 st röd steklök
  • 1 salt och peppar
  • 4 dl paradisäpplepuré från Glorias äppelgård
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 rårörsocker, strö , 1-3 msk
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 0.5 msk chili , finhackad, spansk chili
  • 2 dl äpple, Ingrid Marie , skalat, tärnat
  • 1 salt och peppar
  • 500 gram rotfrukt(er) , blandade, tex morot och palsternacka
  • 1 dl ättika , 12%
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk anis, hel
  • 1 msk kummin, hel
  • 0.5 msk fänkål, hel
  • 1 st kanelstång/stänger
  • 2 st lagerblad
  • 0.5 dl bladpersilja , strimlad
  • 1 salt och peppar
  • 1 kg potatis(ar) , typ sparrispotatis
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 50 gram osaltat smör , ekologiskt
  • 0.75 dl mjölk
  • 2 msk olivolja , cirka
  • 1 citronsaft
  • 1 salt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.