Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
Att jag ändå beslutde mig för att rosta tärnade rotfrukter till en krämig liten påsksallad, det kom sig av att jag använde mig vt de inte självklara rotfrukterna persiljerot ochgulbeta
Knäck äggen och separera vitorna från gulorna. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Hamburgerbröd brioche850 g Manitoba cream mjöl 25 g strösocker 15 g salt 40 g jäst 5 dl mjölk, ekologisk 50 g honung 75 g rapsolja. 600 g högrev, grovmalen (svensk) 2 msk vatten ca 2 droppe liquid smoke ca 1 tsk tabasco 2 tsk malen svartpeppar 3 tsk salt
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Skala och skölj gulbetorna, skiva dem tunt med kniv, skär bort roten från fänkålen och strimla den. Skär bort skalet från grapefrukterna och filea ur klyftorna, pressa ur det som blir kvar av grapefrukten över gulbetorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.