Den här grytanmed tofu och rödcurry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
Vegetarisk currygrytamed kokosmjölk. Det är bara att skölja och sedan slänga ner i vilken soppa eller gryta som helst så blir det både matigt, nyttigt och gott
Är två burkar, den ena medrödcurry pasta och den andra med grön curry pasta. När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut
En het och fräsig karibisk grytamedcurry och räkor från Jamaica. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem
Här har vi använt rikligt med tomat för att ge läcker färg och smak åt rätten. RÖDAGRYTAN. Man kan använda färska tomater när de är billiga, men annars går det bra med tomater på burk
En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Jag åt den med rött ris men annat ris, quinoa, dinkel eller couscous fungerar också bra
I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
När grytan puttrat ihop ett tag, tillsätt grovhackad basilika och limesaft. Sänk till medel/låg värme. Tillsätt grönsaksbuljong, currypasta, soja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.