Wow, jag älskar när man kan få till något riktigt nyttigt.
Det här brödet är bakat mest på broccoli och ägg och fungerade jättebra till frukost. Ät tillsammans med hemmagjord leverpastej så pratar vi superfood! (var väldigt gott med salami och ost också!)
4
frallor:
1 broccolihuvud,
helst ekologiskt
4 ägg,
omega 3 eller ekologiska
2 msk
hela linfrön
2 msk
sesamfrön
2 msk
fiberhusk
½ tsk
bakpulver
Mixa broccolin, tillsätt ägg, linfrö, sesamfrö, fiberhusk och bakpulver
Rör ihop och klicka ut på bakplåtspapper
Baka i ugn på 175 grader i ca 20 min
Och en sak till, jag kan inte ta åt mig äran för detta bröd utan jag skrev ut det för länge sedan från internet men fick inte fart att testa det förrän nu.
Åh, vilket gott grovt bröd, inte för sött inte för salt, utan bara supergott. Detta kommer jag göra igen, men inte på ett tag för nu har jag ju två stora limpor av detta nerskuret i bitar bara att ta upp hur många skivor man behöver
Passade väldigt bra ihop med skaldjur. Igår bakade jag det här goda brödet till kvällens räkfrossa. Det var otroligt smidigt att baka och smakade helt ljuvligt
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön. Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
2 gröna paprikor (går bra med röda också). 2 vitlöksklyftor 2 gröna paprikor (går bra med röda också). Idag var det kylskåpsrensning och vi lyckades skrapa ihop till en vegetarisk lasagne som blev makalöst god
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.