För några dagar sedan fick jag ett paket som innehöll en nyhet från Kelda. Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen
Börja med skyn. Dela paprikan i två delar och ta bort kärnhuset. Lägg dem med skinnsidan upp och rosta dem under grillen i 250 graders ugnsvärme tills skalet blivit svart
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna som tål ugnsvärme och fräs lökhacket på medelvärme cirka 5 minuter, det ska mjukna men inte få färg
Det finns mycket man kan älska hos det svenska köket. Jag gillar att många av rätterna är okomplicerade, rustika och mustiga, men framför allt gillar jag den fina brytningen mellan sött och syrligt som man möter i våra inläggningar och i den här rätten, dillkött
Krispig fatosh sallad som har sitt ursprung i libanon, salladen är smakrik och festlig. Salladen innehåller friterad libabröd som går att köpa på Willys, Coop, Ica eller i orientaliska butiker
Friterade kikärtor är nytt för mig, passar som snacks till en öl, eller till välkomstdrinken. Kikärtorna håller sig några dagar, så de går bra att förbereda i förväg
Jo, ni läste rätt. Häromkvällen när dottern och jag satt och klurade på vad vi skulle äta för gott på fredagskvällen bad jag henne att säga en ingrediens hon var sugen på, så skulle jag googla det
Idag blev det en tur in till stan, några nyöppnade butiker och jag måste kolla dessa… upptäckte att jag har väldigt mycket på jobbet så jag behöver inte jaga prylar inne i stan
DAGENS RECEPT 14-07-21. SARDINFAT MED KESO. En idealisk, litet matig bjudsallad. Det ser väl trevligt ut med alla salladsingredienserna upplagda på ett stort fat