Jag grillade både bakpotatis och sötpotatis. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Krydda den med dina favoritkryddor, fyll den med färska örter, lök och citron, stoppa lite extra smör under skinnet så får du det kripspigt och sen på grillgallret
Under tiden finfördela (strimla) kycklingen. 2-3 portioner1 färdiggrilladkycklingJordnötssås2 dl kokosmjölk1-2 dl vispgrädde4 msk jordnötssmör1 tsk sambal oelek1 tsk citronsaft1 tsk saltGör så härLägg i lite smör i pannan och smält det. Lägg i kycklingen i såsen och i 10 minuter. 1 färdiggrilladkyckling
Det går såklart bra att steka kycklingen istället för att grilla. Hemligheten med en perfekt hummus tycker jag, förutom en bra balans mellan citron, vitlök och tahini – är rätt konsistens
Grilladkyckling, dressad matvetesallad med halloumi och keso. Bara att gnida in kycklingenmed valfria kryddor, lägga ner i Crock Pot och vänta medan Crock Pot gör jobbet
Känn efter med sticka när kycklingen är färdig. Förutom att grilladkyckling i affären kan vara en frodig bakterieodling så här års så kan den innehålla annat skit, som smakförstärkare och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.