Här springer tiden iväg och vi njuter av att umgås med familjen. Att jag gillar långpannekakor är ju ingen nyhet precis men den här passar även som dessert om ni dekorerar med en klick grädde och några bär
Strö ett lager råsocker över varje Crèmebrûlée och bränn avmed en liten brännare. Crèmebrûlée, ”bränd grädde” på franska, inte att förväxla medCrème caramel (brylépudding), är en dessert där de viktigaste ingredienserna är socker, äggulor, grädde, mjölk och vanilj
Koka upp grädden tillsammans med kryddor och eventuell sötning i en kastrull. Häll upp i ugnsfasta portionsformar och ställ ner dem i en långpanna eller annan ugnsform med kant, fylld med varmt vatten
Vid servering sockra och bränn avmed gasolbrännare eller använd ugnens grillfunktion. Sila av smeten och häll i 1dl smet per portionsform. Santokukniven G-57, med sitt höga blad, lämpar sig utmärkt för att skrapa ur vanilj ur vaniljstången. Crèmebrûléen blir bäst om du gör smeten 1 dag innan då hinner alla smaker blomma ut
) blir det en helt galet god cheesecake medsmakavbaileys och pepparkaka. Jag är ett fan av choklad tillsammans med pepparkakor och om du också gillar den kombinationen kommer du älska den här enkla cheesecaken
Känn efter och späd på med mer kaffe eller och baileys. Slå i smör blandat med vatten. Ställ in i mitten av 200 grader varm ugn i 20-25 minuter. 4 msk baileys eller kahlua
I detta receptet har jag valt att smaksätta mina chokladtryfflar medBaileys. Om tryffeln mot all förmodan skulle spricka ändå eller blir grynig, så kan du testa att först försöka mixa ihop den med en stavmixer
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crèmebrûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.