Har ni inte testat så sätt upp den på listan över rätter att testa under 2017. Jag hoppas ni hänger med även under 2017. 1 msk olivolja. 1 liten hackad gul lök. 1 msk grönsaksfond. 1 tsk socker. 1 knippe färsk basilika, grovt hackad. 1 msk balsamvinäger. Låt puttra ca 15 minuter. 1 msk olivolja. 1 liten hackad gul lök. 1 msk grönsaksfond. 1 tsk socker. 1 knippe färsk basilika, grovt hackad. 1 msk balsamvinäger
Parmalindad sparris med citroncreme, 10-15 pers. 1 krm salt. 1 krm vitpeppar. Mjölfri/glutenfri Västerbottenostpaj, 1 stor paj (jag tog en 30x20 cm form). 1 msk fiberhust. 1 tsk salt. 1 ägg. 1 ½ dl vispgrädde. 1 ½ krm svartpeppar. 1 burk röd caviar (75 g). Sätt ugnen på 175°. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Pappas påskskinka, 15 bufféport. 1 msk torkad timjan. 1 msk rapsolja. 1 msk kinesisk soya. 1 msk osötad senap. 1 tsk torkad timjan. Sätt ugnen på 175°. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Mimosasallad, 10-15 bufféport. 1 dl majonäs. 1 dl vispgrädde, vispas. 1 äpple, fint tärnat. 1 dl tinade gröna ärtor. 1 stjälk blekselleri, strimlad. Smördegssnittar med vitlöksost och rökt lax, 16 st. 1 rulle kyld färdig smördeg. 150-200 g cream cheese med smak av vitlök och örter. 100 g kallrökt lax. Rulla ut smördegen och skär i bitar, cirka 16 rutor. Grädda snittarna i ugnen i 15 minuter tills smördegen fått fin färg. Kavringssnittar med kräftröra, ca 16 st. 1 dl majonäs. 1 msk pressad citron. Mascarpone- och citroncreme med persikopurè, 8-12 mindre desserter (jag gjorde 12 små). 1 citron, rivet skal och pressad saft. 2 burkar à 190 g persikopuré (för bebisar). Parmalindad sparris med citroncreme, 10-15 pers. Mjölfri/glutenfri Västerbottenostpaj, 1 stor paj (jag tog en 30x20 cm form). 1 msk fiberhust. 1 tsk salt. 1 ägg. 4 ägg 1 ½ dl vispgrädde. 1 ½ krm svartpeppar. 1 burk röd caviar (75 g). Pappas påskskinka, 15 bufféport. 1 msk torkad timjan. 1 msk rapsolja. 1 msk kinesisk soya. 1 msk osötad senap. 1 tsk torkad timjan. Kavringssnittar med kräftröra, ca 16 st 300 g kräftstjärtar (avrunnen vikt). 1 dl majonäs. 1 msk pressad citron. Mascarpone- och citroncreme med persikopurè, 8-12 mindre desserter (jag gjorde 12 små). 1 citron, rivet skal och pressad saft. 2 burkar 190 g persikopuré (för bebisar)
Godaste förrätten, 1 bricka till fyra. 1 kartong jordgubbar1 paket serrano skinka1 citron, juicenOlivoljaFlingsaltSvartpepparBasilikaRiven parmesanostDela jordgubbarna i mindre bitar, pressa citron över och skvätt på olivolja och strö över svartpeppar och flingsalt. 2017-07-30 @ 21. Allmänt 1 kartong jordgubbar. 1 paket serrano skinka. 1 citron
100 g Socker. 1 st Ägg. 100 g Smör (rumstempererat). 1krm Salt. 1 st Ägg att pensla bullarna med. Byt bara ut saffranen mot ca 10g kardemumma. 100 g Socker. 1 st Ägg. 100 g Smör (rumstempererat). 1krm Salt. 1 st Ägg att pensla bullarna med
Här kommer recept på årets trendigaste kaka 2014. 130 g strösocker. Rivet skal av 1 citron - eller lite mindre om du föredrar en mildare citronsmak. 1 msk honung. Grädda i 8-10 minuter på 190- 200 C. 130 g strösocker
1 rulltårta, ca 8 skivor. 1,5 dl (49g) havremjöl (jag använde Risenta). 2 msk (12g) vassleproteinpulver i vaniljsmak. 1 tsk bakpulver. 1 krm vaniljpulver (eller vaniljextrakt). 2 hela ägg + 1 äggvita. 1,5 dl (52g) mandelmjöl. 1,5 msk stevia sötströ. 1. Sätt ugnen på 175 C. Bred ut smeten i en rektangel på en bakplåt klädd med smort bakplåtspapper (eller allra helst en silikonmatta) och grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter. 115,5 kcal. 1 rulltårta, ca 8 skivor. 1,5 dl (49g) havremjöl (jag använde Risenta). 2 msk (12g) vassleproteinpulver i vaniljsmak. 1 tsk bakpulver. 1 krm vaniljpulver (eller vaniljextrakt). 2 hela ägg + 1 äggvita. 1,5 dl (52g) mandelmjöl. 1,5 msk stevia sötströ. 115,5 kcal 6 g kolhydrater
Ingredienser 12 pers, botten. 200 g ägg150 g socker50 g vetemjöl70 g potatismjöl8,5 g bakpulverIngredienser, fyllningar & garnering. 1-2 dl hallonsylt1,5 dl grädde100 g mjölkchoklad4 dl grädde0,5 dl minismarties300 g marsipanröd & blå (eller lila) livsmedelsfärgFlorsocker f dekor50 g mörk chokladPåskogodis diverseAtt göra. Pensla en form på 21 cm i diameter m smör, klipp till en rundel av bakplåtspapper att fästa i botten, samt kanter att fästa över formens kanter. Då allt mjöl är inblandat fördelar du smeten i den bakpappersklädda formen, och placerar därefter formen i ugnen, nedre delen, och sänker därefter ugnen till 175 grader. Ta därefter botten 1, bred på sylt, ej ända ut i kanterna. 8/10 Härligt färgglad tårta, med en härlig luftighet, och snälla smaker som de flesta tycker om. 12 pers. 150 g socker. 1-2 dl hallonsylt. 1,5 dl grädde. 100 g mjölkchoklad. 8/10 H
Jag kollade först upp vilka recept som fått mest klick under 2016. FLEST KLICK 2016. I nästa inlägg listar jag top 10 mest lästa personliga texter som jag skrivit under året
17 Nov. 10. 1 gul lök. 1 röd paprika. 1-1,5 köttbuljongtärning. 1 msk tomatpuré. Låta koka upp och puttra i ca 10 min. 4 potatisar 1 gul lök. 1 röd paprika. 1-1,5 köttbuljongtärning 6 dl vatten. 1 msk tomatpuré
God Fortsättning på 2019. saft från 1 citron. 1 tsk agar agar pulver (motsvarar ca 6 gelatinblad). 1 dl strösocker. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den är helt genomgräddad. 100 g frysta hallon. saft från 1 citron. 1 dl strösocker. 1 tsk agar agar pulver. 3 1/2 dl grädde. 1 tsk vaniljextrakt. 1. saft från 1 citron. 1 tsk agar agar pulver (motsvarar ca 6 gelatinblad). 1 dl strösocker. saft från 1 citron. 3 1/2 dl grädde. 1 tsk vaniljextrakt
ca 10 bitar. 1 dl (45 g) havremjöl. 1,5 msk kakao. 1 nypa salt. 600 g Philadelphia light 11%. 1 äggula. 150 g frysta hallon. 1. Sätt ugnen på 180 C. Grädda i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna helt. 155 kcal. 12 g protein. 17,5 g fett 5-6 timmar. ca 10 bitar. 1 dl (45 g) havremjöl. 1,5 msk kakao. 1 nypa salt. 600 g Philadelphia light 11%. 1 äggula 3 äggvitor 2,5 msk stevia sötströ. 150 g frysta hallon. 155 kcal 9,8 g kolhydrater. 12 g protein. 17,5 g fett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.