20 minuter
i köket, det är allt som behövs för att fixa till chèvre med serrano, fikon och balsamicosåsen. Lite röj bland kastrullerna – sedan får man en lyxig och väldigt smarrig liten rätt där den krämiga getosten möter sältan från skinkan och sötman från såsen. Den passar faktiskt lika bra till förrätt som till en osträtt efter maten.
Blanda chèvre, färskost, honung och peppar och klicka över rödbetorna. Skala rödbetorna genom att gnida av skalet med händerna eller skrapa med skalkniv
Toppa medchèvre skivorna. Skala chèvren. Låt rödbetorna svalna något innan du skalar dem med händerna. Koka rödbetorna i lätt saltat vatten i 20-30 minuter, känn med sticka om de är klara. Gratineringen är klar när chèvren fått fin gyllenbrun färg (2-3 minuter). 200g chèvre (så omogen som möjligt)
) Helt utan anledning, bara för att de anhöriga ville visa lite välvilja, omtanke och säkert ge oss personal ett bevis på att vi gör ett gott arbete med de gamla på vårt vårdboende, fick vi alla personal en julgåva
Lägg chèvre på, akaciahonung och sedan några kvistar färsk timjan. Till det några skivor serranoskinka, avokado och sallad med dressing av olivolja, balsamicovinäger och italiensk salladskrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.