Jag har svängt ihop lite olika recept i köket och jag brukar alltid dela med mig utav de godaste och som utlovat kommer här ett supergott recept på en glutenfri och mjölkfri granola som är jättegod att ha på yoghurten
Jag har tidigare lagt upp ett recept på granolamed kanel och aprikoser. Om man har smakat hemlagad granola, vill man knappt äta fabriksproducerad müsli – granola som du lagar själv hemma är så mycket godare
Egen granola är det bästa om man tar sig tiden. * ca msk vaniljpulver (tex från Bourbon). Häll över allt på en braspanna med bakplåtspapper och skjuts in i ugnen i ca 25 minuter
Västerbottenpaj med kantareller. Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis. Gott med ris som tillbehör 1 burk champinjoner 3 vitlöksklyftor, pressade 2 msk Oxfond Salt och peppar 1 st nötytterfilé Ör
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full medvanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.