Nu i helgen så testade jag på att göra den populära glassen baserad på grädde och kondenserad mjölk. En av smakerna blev den här supergoda glassen med hallonsylt och lakritssås
Denna gång med vanilj och hallon. JAg vispade 5 dl grädde, 1 burk med kondenserad mjölk, 2 tsk vanillin och sen 2 dl hallonkompott. Häll 1/3 av sylten i botten, häll över hälften av glasscreme, häll i 1/3 hallonsylt, häll på den sista glasssmeten och sen den sista sylten. Ställ i frysen minst 4 timmar och sen är det bara att avnjuta
Gör fina kulor av melonen och lägg i en skål. Riv ner limeskal och pressa över saften. Vänd ner spenaten, dela fetaosten och strö över den tillsammans med rostade cashewnötter och granatäppelkärnor
Hallonglass på choklad- och valnötsbottenVid Hornborgasjön mellan Skövde och Falköping – inte långt ifrån Journal Chocolats redaktion – ligger Löfwings Ateljé och Krog
antioxidanter och höga halter av flavonoler. C-vitamin, gallokatekin och antocyaniner, samt kalium. Leker fram ännu en i raden av smothie till svenskkosttillskott
I denna har jag hallon, granatäpple och kokos vilket blir en god och spännande kombination. På bilderna har jag hällt upp smoothien i Weck jars från Lapland Eco Store och jag använder även sugrör i rostfritt som också är därifrån
Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). I stället för ägg använde jag kikärtsspad och istället för vetemjöl - glutenfritt och mjölkfri mjölmix
Inte helt vanligt i den här familjen då storebror som har gått på förskolan sedan han var ett och ett halvt och snart fyller fem enbart varit hemma två dagar sedan han började
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.