Frukost när den är som bäst. Det vill säga god och väldigt lätt att göra. Denna frukost innehåller inte många ingredienser, och är både mättande och näringsrik
Nu när det börjar bli lite kallare ute är det gott med varm gröt på morgonen. Det här är en favorit just nu med hirsflingor och frön som ger extra fibrer och mineraler
Grötfrukost inget som händer ofta. Vaknade på lördagsmorgonen och blev bara så akut sugen på gröt. Man ska variera har jag förstått, svårt med ftrukost men lyckades jag bryra
Vart tog helgen vägen. För jag har inte hängt med på att det redan är TISDAG. Helgen gick alldeles för fort (som vanligt) och igår stängde jag av helt när dimman tog över Göteborg
Den senaste tiden har vi helt snöat in på grötfrukost här hemma. Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
Så gårdagens middag blev lyckad. Det här, ska jag tala om, är hur snabbmat ska och bör se ut. För det är precis vad det är, en middag som går fort att tillaga, otroligt god men fortfarande hälsosam
Nej men se god söndagskväll på er, foodies. Nu tror jag bestämt att det blivit dags att göra ett frukostinlägg igen, för den som vill ha inspiration inför veckans frukostar
Müsli. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda 6 dl (rent) havregryn med 1 dl grovhackade mandlar, 1 dl grovhackade hasselnötter, 2 dl kokosflingor, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpakärnor, ½ dl skalade sesamfrön, och ½ tsk vaniljpulver i en stor skål
2 port. Koka upp 6½ dl vatten i en kastrull och tillsätt därefter 1 dl sköljd och avrunnen hel hirs. Lägg på ett lock och låt koka på svag värme i ca 20 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.