Svetta scharlottenlök i smör och olja i en kastrull tills den blir mjuk utan att ta färg. Share this. 2 scharlottenlökar (eller ev ½ purjolök). 350 gram djupfrysta gröna ärtor. 2 scharlottenlökar (eller ev ½ purjolök). 350 gram djupfrysta gröna ärtor
Vad gör man när solen skiner utanför fönstret och magen kurrar, men det enda ätbara man har hemma (ungefär) är en halvpåsegröna ärtor i frysen och några sketna frukter
Har plockat in de sista tomaterna från stugan. Svårt att få dem att mogna bra i efterhand tycker jag så lördagspysslet här blev att göra marmelad på allihopa
Bara några av alla jättemånga gröna tomater. De som såg mest hoppfulla ut lades på eftermognad och kommer troligtvis att rodna och gulna, även om de aldrig får lika god smak som de som solmognat
När soppan kokat upp tillsätter du gröna ärtor och väntar tills det börjar koka igen. Dela äggen på hälften och fördela i djuptallrikar, tärna avocado och lägg runt äggen
När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk. Så jag gjorde vitchoklamousse, enligt lillasysters recept på choklad cheesecake, men jag serverade den portionsvis
Jag hittade ett recept på potatisrosor som jag länge har velat prova och igår fick jag chansen. På lördagar är det roligast att laga mat för då kan man lyxa till det lite
Jag frös in peston i små plastburkar, så nu har vi smarrig grön pesto att tillgå hela vintern. Innan den åkte i komposten plockade jag dock av alla kvarvarande blad och gjorde en härlig pesto på dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.