Jag kokade upp en god glutamatfri grönsaksbuljong och lät broccoli och purjo koka i den. Hemkommen från sportlovet i Alperna var kylen märkbart tom med bara några skvalpande halvledsna grönsaker
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra. Lägg i broccolin och låt koka ca 5 minuter tills broccolin är mjuk. 1 broccoli (250 g)
Den här årstiden är för mig en tid av rykande varma grytor och soppor av allehanda slag, som tinar mitt inre med inte bara värme utan också gudomligt koncentrerade dofter & smaker
Vad äter ni idag på jobbet. Sent igår kväll gjorde jag en stor omgång blomkåls- och broccolimos med cheddarost, vitlök och en klick creme fraiche, så gott
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Vad gör man när solen skiner utanför fönstret och magen kurrar, men det enda ätbara man har hemma (ungefär) är en halvpåsegröna ärtor i frysen och några sketna frukter
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
@ellenhag på Twitter sa att blomkål var överskattat. Ugnsrostad broccoli blir nötig i smaken och jag har kommit fram till att jag nog gillar den bäst ugnsrostad
Bara några av alla jättemånga gröna tomater. De som såg mest hoppfulla ut lades på eftermognad och kommer troligtvis att rodna och gulna, även om de aldrig får lika god smak som de som solmognat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.