Ovanpå browniebotten kommer ett lager med oreos och ovanpå det mjölkchokladganache. Man känner inte så där direkt att det är ett lager med oreos (och cream cheese) men man känner att det är någon väldigt väldigt speciellt och GOTT där som ger tårtan det där lilla extra
Mjölkchokladganache. Mjölkchokladganache. 250 g mjölkchoklad (jag tog den med jordgubbscrisp). Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper. 250 g mjölkchoklad (jag tog den med jordgubbscrisp)
Jag har både hunnit ordna med planteringar i trädgården, städat ur växthuset (som hemma hos oss tyvärr är ett förråd mer än ett växthus) och tvättat igenom hela lagret smutstvätt
Tårtan består av vaniljbottnar med strössel i och eftersom tårtan var till en nybliven tonåring som gillar ljus choklad mer än mörk valde jag att göra en mjölkchokladganache för att fylla och täcka tårtan
Chokladiga med en lagom hint av oreo-smak och sen den underbar kladdiga mjölkchokladganachen (den blev kanske lite för rinnig/kladdig, om man vill ha den lite fastare så kan man minska mängden grädde till ganachen)
Delarna i bakskolan har du som läsare varit med och påverkat då jag gick ut i sociala medier för att få lite underlag om vad ni vill att jag ska tipsa om
Mjölkchokladganache. Mjölkchokladganache. WHOOPIES. 25 februari 2015, 07. 00. Hej på er. Whoopies är roliga att baka för man kan variera på många sätt och de är lättbakade dessutom
Hacka chokladen grovt och lägg i en skål tillsammans med kakaon. Smörj två formar med löstagbara kanter (ca 20-22 cm). Grädda 35-40 minuter, testa gärna med sticka för att se om dom är klara. Sen så använde jag 3 paket med Fingers som jag satte runtom och knöt ett band runt. Sen hällde jag på mjölkchokladganache (kokar upp ca 1 ½ dl grädde som jag häller över ca 200 g choklad och vispar ihop lite lätt) och formade grisar av marsipan. Smörj två formar med löstagbara kanter (ca 20-22 cm)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.