Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Servera gärna en cachumber till, marinerad lök på indiskt vis som enligt ayurvedisk lära är bra för matsmältningen
Toast på svart trumpetsvamp i två lager. Tomattoast med nötter, chèvre och honung. Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går på med flera förrätter istället
Häll på vin och buljong. Hetta upp resten av oljan i en gryta. Lägg tillbaka köttet i grytan. Skala moroten, halvera den på längden och skär i 1 cm tjocka skivor. Lägg lök, salladslök, vitlök och morot i grytan och fräs 2-3 min under omrörning. Lägg på locket och sjud ca 2 tim på svag värme. 600 g högrev av nöt- eller lammkött av t
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
För med den här grytan är det just så att man utgår från grönsakerna och så tillsätter man fisken. Fortsätter på temat tänk grönt och addera sedan fisk, fågel eller kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.