Denna botten är gjord på solrosfrön och bovete. Pizzabotten av Bovete och Solros1 stor pizza [4 bitar]2 1/2 dl solrosfrön2 1/2 dl bovete1-1 1/2 dl rivna moröttersaltpersiljaBlötlägg gärna fröna nån timme. 2 1/2 dl solrosfrön
375 g solroskärnor. 375 g solroskärnor. Bakade faktiskt mitt första bröd med torkad frukt idag, då jag inte gillar någon form av torkad frukt så har jag inte bakat med det tidigare, men sambon gillar fruktbröd bakade jag dessa till honom
För att laga Glutenfria solros och linfrömuffins (i bakmaskin)Jag har gjort dessa i min bakmaskin med hjälp av degprogrammet som finns där, men man skulle lika gärna kunna göra det utan hjälp av bakmaskinen, och man kan säkert göra ett helt bröd av det också
Tillsätt olja, salt, solrosfrön och de rivna morötterna. Då brödet jäst färdigt penslar du det eventuellt med något, (ägg ger en vackert glansig yta, olja ger lite krispighet, yoghurt en mjuk och lite syrligare skorpa, osv) och strör förslagsvis över lite solrosfrön, mjöl eller varför inte några pumpakärnor
I boken "Surdegsbröd" är första receptet ett bröd med solrosfrön och russin. Ja, som ovan sagt - med några ändringar från min sida är grundreceptet Martins Russin- och solrosbröd från boken "Surdegsbröd"
Ett rågsurdegsrågbröd som innehåller ca 1/3 vetemjöl, 1/3 rågmjöl och 1/3 rågkross med solrosfrön och linfrön. Se Tankar om bröd1 msk salt½ dl krossade linfrön2 dl solrosfrönev ½ tsk torrjästGör så här. 1/3 rågkross med solrosfrön. 2 dl solrosfrön
Detta solros och tranbärsbröd från Helene Johanssons bok. 250 g vatten 375 g solroskärnor 30 g linfrön 30 g klippt råg (rågkross)30 g sesamfrön 100 g torkade aprikoser. 375 g solroskärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.