2 msk
glutenfri finmix eller majsmjöl (majsmjölet ger en lite gulare färg)
2,5 dl
solhavre
1
ägg
1 msk
socker
2 tsk
vaniljsocker (som blandas i när krämen kokat färdigt och svalnat)
25 g
jäst
100 g
mjölkfritt margarin
3 dl
solhavre
1 msk
fiberhusk
1 dl
socker
1 nypa
salt
0,5 tsk
mald kardemumma
5 dl
glutenfri finmix (jag använde mig av Semper), använder du dig av t ex Lailas istället, skippa då fiberhusken eftersom Lailas mjölmix redan innehåller det.
) Första jag gjort men vill gärna komma ihåg receptet så sparar det här. Inte lätt att bjuda på nåt men denna smulpaj blev både gluten och mjölkproteinfri
Lät det stå över natten i kylen. En kollega tål inte ägg, mjölk och gluten så det var en lite utmaning vad han skulle få på fredagsfikan jag skulle bjuda på
Det som är super med denna ” cheesecake” är att den går att frysa så äter man inte upp allt är det bara att ställa in den i frysen igen och ta fram till nästa tillfälle
Då jag bakade med Theodor så bakade vi i två miniformar, vet ej storlek. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Smula jästen i en degbunke och rör ut den i degspadet. Ta upp degen och knåda den på mixmjölad bänk. Lägg på locket lite lätt ovanpå ochströ med hjälp av en tésil eller liknande lite florsocker på locket
Det har förstås spekulerats vilt i vilka frågor som skulle avhandlas och dryftas vid hans ochstatsminister Reinfeldts superhemliga möte i Rosenbad igår
Vispa margarin och socker poröst. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Nåja, det är inte alla som gillar att sörpla och slafsa och försöka pilla ut kräftstjärtar. Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken
Desirée Krämig färskost naturell, och hirsmannagrynen mot vanliga mannagryn. Den här äppelkakan har lite känning av cheese cake, och jag vann faktiskt pris med den i en äppelkaketävling på Allt om Mat för många år sedan
Det var lite "pickligt" att vända på pannkakan, och du behöver en bra, riktigt böjlig stekspade. Jag stekte också två stycken i en liten blinipanna för att testa (de stekta ser du på bilden längst ned)
Det här är en kaka av det lite mer rustikaoch hälsosamma slaget, men ändå god i mitt tycke. Bra vardagskaka till eftermiddagsteet/kaffet, med eller utan glasyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.