Köttfärsrisotto 1 gul lök 1 msk smör 1 msk curry 500 g köttfärs 2 dl avoriris (=risottoris) 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 liten burk majskorn 1 krm peppar ½ tsk salt ½ röd paprika i bitar Hacka löken och fräs den i smöret i en traktörpanna eller gjutjärnsgryta
Dessa chokladrutor har jag faktiskt redan bloggat om fast på Outnorthbloggen men de var så goda så dem vill jag absolut ha med här också, men här har jag tillsatt lite mera crunch i dem…
Vill egentligen bara visa hur enkelt man kan göra en mättande raw food vegan sallad, eller som jag kallar denna ”Raw Brunch”, utan att egentligen lägga någon tid alls om man bara har lite grunder i kylen
Trots att jag egentligen inte är speciellt förtjust i vintern måste jag erkänna att det är lite mysigt med all snö och skönt att det är kallt så den ligger kvar
Ibland blir jag sugen på tillagad mat, speciellt under vintermånaderna och här kommer ett sådant recept som du han välja att steka som jag gjort eller att torka på Raw Food vis
Recipe will follow in english. Idag tänkte jag tipsa om kristallutlägg du kan göra ifall du har svårt att somna in, sover dåligt eller drömmer mycket, mer om detta om efter engelska receptet så skrolla ner…
Har alltid undrat hur Okra smakar men aldrig hittat det i affärerna här i Kalmar men i fredags var jag inne i en av våra små asiatiska butiker och se, där fanns ett litet paket
Idag ska du få två olika Biscottirecept. De är gjorda av nötsorter som är väldigt spröda så du ska helst inte byta ut dem mot allt för torra sorter, annars kan du nog smaksätta dem hur du vill men här kommer mina som är smaksatta med Ingefära/Carob och Vanilj/Citron
Detta recept är väl kanske inte helt likt mig att göra men det var var en idé jag fick idag när jag var sugen på något gott och mättande men inte mat och då blev det det här
Mina hemleveranser av grönsakslådor från Solmarka Gård innehåller just nu mest potatis, kålrot, morötter, lök, ägg, ost och betor av alla de slag, det blir många fantastiska vegetariska och veganrätter men det är lite av en utmaning att göra Raw Food av så mycket rotsaker, men här kommer ett recept med vit- och rödbeta som blev både vacker och fantastiskt god
En härligt grön sallad som verkligen är grön, på alla sätt Rätten är lite halvt Raw men i alla fall Vegan och man kan bara byta ut bönorna och ärtorna mot råa varianter om man vill
Ett gott snacks eller mellanmål är lågkolhydratsbröden ”Oopsies”. Man kan äta dem med lite vad som helst, men jag provade att göra raw nutella som jag åt till dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.