Kärt barn har många namn, jag tillhör dem som alltid gillat ett syrligt gelégodis. Gelégodiset smakar bäst att äta rumstempererat, då kokosoljan blir lite mjukare
Vi har ju så fantastiskt fina lingon, tranbär, nypon, blåbär, hallon, jordgubbar, aronia, slånbär, körsbär, havtorn, hjortron, krusbär, kråkbär och rönnbär att fylla förråden med varje sommar/höst
Ingredienser. 5 dl frukt- eller bärjuice. 2 msk Honung. 2 msk Gelatinpulver från gräsbetesdjur. Gör så här. 1. Häll juice i en kastrull och strö gelatin över
Tant Therese har kokt marmeladgodis. Efter världens bästa helg i huvudstaden med efterlängtade vänner, god mat, dito dryck och massa mys och bus startar julledigheten idag
Njut av dina gelégodisar. 1/4 dl socker . 1/4 dl socker. Här kommer gårdagens succégodis recept, mysigt och roligt att pyssla dessa höstiga dagar med tända ljus och mörkret som sakteliga drar över
Gör så här. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp saften. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och lägg ner dem i den varma saften
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
-), han äter ju varken tårta eller choklad så detta var mer än tårta för oss vuxna, han önskade sig istället godisnappar och annat gelégodis och isglass, kanske inte riktigt något som jag vill servera till fikat till oss vuxna
Har länge velat testa att göra eget gelégodis men saknat en bra silikonform för det, nu när jag fick en sådan fin från FikaMera så fanns det inte någon ursäkt längre
ca 40 bitar 2 dl florsocker 150 g turkisk peppar 300 g marshmallows 2 påsar geléhallon (à 170 g) Fler smaker Salt möter sött 200 g fudge (skuren i bitar) 1 1/2 dl salta hackade jordnötter Persikosmak 160 g halverade persiko gelegodis 2 dl rostad kokos 1 tsk chiliflakes Gröna grodor och grönpeppar 25 grönagrodor gelegodis (i bitar, ca 200 g) 2 tsk mortlad torkad grönpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Bild på mitt gelégodis lånad från Healthy Clean Lifestyle Foto Tine Worén. Men du kan förstås hoppa över sötningen helt eller använda stevia/erythritol
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter. Koka upp colan, vattnet och sockret, rör hela tiden. Vrid ur vattnet ur gelatinbladen och stoppa dem i kastrullen med vätskan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.