Maten brukar innehålla gårdagens alla godsaker på julbordet. Saffrans Cheesecake med bär 6 portionskakor eller en stor formKexblandning6 digestivekex1 krm kanel1 krm ingefära1 dl flytande margarinFyllning6 msk kesella ½ pkt saffran1,5 dl philadelphiaost light1 dl socker3 msk vaniljsocker1 äggularivet skal och saft av en fjärdedels citron1 äggvitaGarneringFärska bär1 tsk florsockerBlanda kexblandningen och tryck ut i formarna/formen
Denna gången testade jag Saffranskakapå mix smaken var helt ok men jag tyckte den vart rätt torr trots att jag tog ut den långt innan angivna tid på paketet
Någon som är sugen på indiskt. Salt & peppar. Garam masala är absolut en favorit bland de indiska kryddblandningarna och tillsammans med saffran blev detta den godaste grytan med indiska smaker jag lagat
med tanke på all saffran och gurkmeja jag använt i rätten. Däremot har jag hört både vänner, kollegor och andra som sagt att på julbordet ska man minsann ha halländsk långkål/gräddstuvad grönkål
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Så full rulle på detta och jag försöker satsa hundra procent. Sedan blir de på det igen i morgon. Själv har jag blivit helt insnöad på smoothies i alla sorter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.