För några år sedan blev jag serverad denna sill av en kollega och trots att min inte så stora förtjusning av denna för så många delikatess inte är så stor brukar jag alltid smaka en liten bit
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå
Pepparkaksdeg är jättenkelt att göra själv och det blir så himla mycket godare än färdig deg och vi tycker också att det är betydligt enklare att göra pepparkakor av en hemmagjord pepparkaksdeg än med en färdigköpt då den hemmagjorda håller ihop mycket bättre
Kakorna innehåller mycket socker och blir därför lite knäckiga i konsistensen. Kakorna pöser upp under gräddningen för att sedan sjunka ner och bli de lätt krackelerade seg-hårda formkakorna
Receptet på de här munkarna finns hos Lands bloggare Katarina Ekeström. Och hon tipsar om att införskaffa både en bra köksvåg och en pålitlig kökstermometer för att verkligen lyckas med det här receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.