Med ekologisk, gammaldags mjölk från Hjordnära, en klick smör, oraffinerat socker och ekologiskt grötris gjorde jag denna gång min risgrynsgröt på ett lite annorlunda vis än jag brukar
Det är mjölk med naturlig fetthalt som är lågpastöriserad men inte homogeniserad. Att koka risgrynsgröt av gammaldags mjölk blir vansinnigt gott - det kan jag intyga
Risgrynsgrötmed vanilj i en slow cooker. Risgrynsgröt i en slow cooker från crock pot. Inlägget Risgrynsgrötmed vanilj – Slow cooker dök först upp på Superkroppen
Igår åkte Kitchen Aiden fram igen, denna gången med glassmaskinen på. -) Fördelen med hemmagjord glass är ju dels att man vet vad som är i den men också att man inte behöver äta så mycket för den är verkligen mättande
Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka. Trots att vi ätit julmat och fikat, knäckt nötter och ätit godis och magen står i trekvart så är det ändå av någon konstig anledning jättegott med gröten på kvällen
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Men när jag läser om alla som låter sin CrockPot göra jobbet och säjer att den blir underbar och perfekt på alla vis, ja, då måste jag ju bara testa jag med
Gammaldags chokladpudding (med choklad. Det skäms jag för, men med tiden ändrades smaken, som tur var, och sen många år tillbaka föredrar jag helt klart ‘riktig’ chokladpudding
Jag fortsätter med risgrynsgrönt i crockpot/slow cooker idag. Maria skrev igår om risgrynsgröt i ugn. Det kan tyckas lätt att göra risgrynsgröt när man söker på nätet efter det
Servera gröten tillsammans med körsbärssås, saftsås eller mjölk - och lite kanel förstås. Här kommer mitt grundrecept för en lyckad och magisk god risgrynsgröt
Min mammas knäck är fortfarande den godaste knäck jag smakat men något recept finns inte för hon gjorde den på en höft precis som hennes pappa lärt henne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.